Bahr, Batı Yaka’daki gruplardan Filistin Yönetimi’ne işgal güçleriyle yapılan güvenlik işbirliğine son vermesi için baskı uygulamalarını istedi.

  • 02 Nisan 2015
  • 690 kez görüntülendi.
Bahr, Batı Yaka’daki gruplardan Filistin Yönetimi’ne işgal güçleriyle yapılan güvenlik işbirliğine son vermesi için baskı uygulamalarını istedi.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, işgal güçlerinin bu sabah (2 Nisan Perşembe) Ebu Ali Mustafa Parlamento Grubu üyesi milletvekili Halide Cerrar’ı Ramallah’taki evine baskın düzenleyerek gözaltına almasını kınadı.

Bahr, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin milletvekillerini gözaltına alarak ve zindana koyarak onları Filistin halkından uzaklaştırmayı ve Parlamento’nun faaliyetlerini engellemeyi hedeflediğini söyledi.

İşgalcinin yeni bir Filistin gerçeği ortaya koyacağı için Filistin demokrasi tecrübesinin başarılı olmasını istemediğini bildiren Bahr, Batı Yaka’daki gruplardan Filistin Yönetimi’ne işgal güçleriyle yapılan güvenlik işbirliğine son vermesi için baskı uygulamalarını istedi.

“Vatandaşın güvenliğini sağlamadıktan sonra güvenlik birimlerinin varlığının ne faydası var?” diyen Bahr, Arap ve İslam ülkeleri parlamentolarını da işgal rejiminin milletvekillerine yönelik ihlallerine karşı kararlı bir tavır ortaya koymaya davet etti.

İşgal güçlerinin bu sabah milletvekili Halide Cerrar’ı gözaltına almasıyla işgal zindanlarında tutulan Filistinli milletvekili sayısı 16’ya yükseldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.