Bahren’li Alimler İslam Meclisi Başkanı İşkence Altında

  • 06 Haziran 2017
  • 1.253 kez görüntülendi.
Bahren’li Alimler İslam Meclisi Başkanı İşkence Altında

Bahren’li Alimler İslam Meclisi Başkanı tutuklu bulunduğu cezaevinde, Şeyh İsa kasım’ın ikametgahı etrafında oturma eylemi yapan Müslümanların Bahreyn rejimi güçlerinin kanlı saldırılarına hedef olmasını protesto ettiği için cezaevi gardiyanları tarafından işkenceye tabi tutulmaktadır.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre tek kişilik hücreye aktarılan Bahrenli Alimler İslam Meclisi Başkanı Mecid el-Meşal’in sağlık durumu kritiktir. Cezaevi yönetimi Mecid el-Meşal’in hastaneye kaldırılmasına izin vermemektedir.

Bu duruma itiraz eden Mecid el-Meşal’in ailesi, tedavi için el-Meşal’in hastaneye kaldırılmasını istemiş ancak bu talebin üzerinden bir ay geçmesine rağmen cezaevi yetkilileri bu talebe olumlu cevap vermemişlerdir.

Öte yandan Bahreyn İnsan Hakları Merkezi cezaevlerinde işkencelere son verilmesini isteyerek, hiç bir tutukludan işkence zoruyla itiraf alınmaması gerektiğini ve zindanlardaki mevcut durumun sorumlusunun bu ülke yargı erki olduğunu bildirdi.

Bahreyn’li Alimler İslam Meclisi Başkanı, Şeyh İsa Kasım’a destek amaçlı barışçı gösterilere katılmak gerekçesiyle tutuklanmış ve ardından göstermelik bir mahkemece 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve daha sonra temyiz mahkemesi bu cezayı 1.5 yıla indirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.