Bahreyn halkının gösterileri sürüyor

  • 30 Eylül 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının gösterileri sürüyor

Bahreyn halkı bugün bir kez daha Şeyh İsa Kasım’a destek amacıyla gösteri düzenlediler.

Merah-el Bahreyn internet sitesinin bugünkü haberinde bugün binlere Bahreynli’nin Bahreyn’li dini lider Şeyh İsa Kasım’a destek amacıyla başta Maname, Ed deraz olmak üzere muhtelif bölgelerde kapsamlı protesto gösterileri düzenleyip, hükümet karşıtı sloganlar atarak Bahreyn rejiminin din alimlerine ve halka yönelik zalimane kararlarının iptalini istediler.

Bahreynli göstericiler , rejim karşıtı sloganlar atarak, hükümetin halka karşı kabileci ve ayrılıkçı politikalarını kınadılar.

Göstericiler ayrıca dini lider Şeyh İsa Kasım’a yönelik mahkeme kararının, rejim aleyhinde vahim sonuçları hakkında uyarıda bulundular.

Bilindiği gibi Bahreyn rejimi Haziran 2016 tarihinden beri Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlık hakkını iptal etmiş, ve bu girişim dünya ve halkın yoğun tepkisine neden olmuştur.

Bahreyn 2011′ yılından beri hükümet karşıtı halk kıyamlarına sahne olmuş bulunuyor.

Bahreyn halkı siyasi reform, özgürlük, adalet, ayrılıkçılıktan uzak ve halkın seçimiyle bir hükümetin kurulmasını talep ederken, rejim güçleri halkın haklı taleplerini görmezden gelip her geçen gün tüm şiddetiyle masum insanları sindirmeyi sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.