Bahreyn halkının Şeyh İsa kasım’a desteği devam ediyor

  • 14 Mart 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının Şeyh İsa kasım’a desteği devam ediyor

Bahreyn halkı gösteri düzenleyerek, hayatta oldukları sürece bu ülkenin büyük din alimi Şeyh İsa Kasım’ı desteklemeye devam edeceklerini bildirdiler.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre başta es-Sanabas ve Barbar olmak üzere Bahreyn’in muhtelif bölgeleri dün gece Şeyh İsa Kasım’a destek ve dayanışma içinde olduklarını bildirmek amacıyla cadde ve sokaklara dökülerek gösteri düzenledi ve son nefeslerine kadar Şeyh İsa Kasım’ı desteklemeye devam edeceklerini bildirdiler.

Öte yandan rejim karşıtı gruplar bugün Salı günü de ülke genelinde okul ve üniversiteleri tatil ederek, halktan gösterilere katılmalarını istediler.

Bu arada Bahreyn Alimler birliği de yayınladığı bir bildiri ile Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı korumak için halkın bu büyük ve seçkin alimin evine doğru yürüyüşe geçmelerini istedi.

Bahreyn halkı ve alimleri Şeyh İsa Kasım’ın yargılanmasını bu ülkenin dini ve milli kimliğini yargılama şeklinde yorumluyor ve gece gündüz aralıksız sürdürdükleri eylemlerinde Şeyh İsa Kasım’ın muhtemel yargılanmasının doğuracağı sonuçları hakkında Halife rejimini uyarıyor.

Halife rejimi mahkemesi geçen 27 Şubat tarihinde Şeyh İsa Kasım’ın mahkemesini Bahreyn’in inkılapçı halkının tepkisinden çekinerek kaçıncı kez ertelemek zorunda kaldı. Şimdi ise duruşmanın önceden açıklanan tarih olan bugün 14 Mart Salı günü yapılması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.