Bahreyn insan hakları aktivisti Nebil Receb’in tutukluluk süresi yine uzatıldı

  • 12 Nisan 2015
  • 1.124 kez görüntülendi.
Bahreyn insan hakları aktivisti Nebil Receb’in tutukluluk süresi yine uzatıldı

Bahreyn Baş savcılığı, Nebil Receb’in tutukluluk süresini uzattı.

Fransa haber ajansının belirttiğine göre, Bahreyn’in başkenti Mename Başsavcılığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, Bahreyn insan hakları aktivisti Nebil Receb’in tutukluluk süresinin 15 gün daha uzatıldığını ilan etti.

Bu habere göre, Bahreyn yargı kaynakları, Nebil Receb’i yalan ve uyduruk haberler yayınlayarak, ülke güvenliğini ve rejim güçlerinin operasyonlarını tehlikeye düşürmek, askeri bir heyete ihanet ve de Bahreyn hapishanelerinde tutuklulara işkence yapıldığına ilişkin açıklamaları suçundan tutukladıkları iddiasında bulundular.

Bahreyn Başsavcılığı geçtiğimiz hafta Nebil Receb’in soruşturma sürecinin bitmesine rağmen, daha fazla araştırma yapılması gerektiği bahanesiyle bir haftalık tutukluluk kararı vermişti.

Bahreyn insan hakları başkanı Nebil Receb’in tekrar tutuklanması, Bahreyn’de dikta rejim tarafından insan haklarının kapsamlı bir şekilde ihlal edildiğini bir kez daha ortaya koyduğu gibi, şimdiye kadar onlarca uluslar arası kuruluş Receb’in tutuklanmasını kınayarak, bir an evvel serbest bırakılmasını istedikleri gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.