Bahreyn Rejiminin Ulemaya Yönelik Tehditleri Sürüyor

  • 30 Nisan 2018
  • 1.292 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejiminin Ulemaya Yönelik Tehditleri Sürüyor

Alı Halife rejimi içişleri bakanlığı, rejim karşıtlarının idam edilmesi hükmüne karşı çıkan din alimlerini tehdit etti.

İRNA’nın verdiği habere göre Bahreyn İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, ülkenin tanınmış din alimlerinden Şeyh Hüseyin Elesteri, Şeyh Muhammed Salii er-Rabii ve Şeyh Muhammed Sangur’a ayrı ayrı mektuplar göndererek, Bahreyn vatandaşlarının idamları hükmünün iptalini talep etmeleri durumunda onlara karşı gerekli işlemlerin yapılacağının bildirildiğini açıkladı.

Öte yandan Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Deyhi twitter sayfasında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bahreyn’de şuan yaşananlar bana zalim Saddam’ın Irak’taki uygulamalarını hatırlatıyor.

Alı Halife Rejimine karşı en büyük muhalif cemiyet olan el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Deyhi twitter sayfasındaki paylaşımında ayrıca şu ifadelere yer verdi: El-Vifak Cemiyeti verilerine göre; 2011 yılından bu yana Bahreyn’de demokrasinin uygulanması için toplam 49 bin gösteri yapıldı. Bu gösteriler Bahreyn’de gösteri yapmanın yasak olmasına ve gösterilere müdahale edilmesine rağmen gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.