Bahreyn’deki Protestolar Artıyor

  • 12 Haziran 2021
  • 485 kez görüntülendi.
Bahreyn’deki Protestolar Artıyor

Bahreyn’de bir başka siyasi tutuklunun şehit düşmesi ile Al-i Halife rejiminin siyasi tutuklulara yönelik tavırları hususundaki eleştiriler de yoğunlaştı.

Bu bağlamda Bahreynli siyasi aktivist Hüseyin Berekat, Al-i Halife rejiminin hapishanesinde şehit düştü.  Bahreyn İçişleri Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak Hüseyin Berekat’ın koronavirüs aşısının ikinci dozunu aldıktan 48 saat sonra hayatını kaybettiğini iddia etti.  Bahreyn İçişleri Bakanlığı, bu siyasi tutukluya uygulanan koronavirüs aşısının ismini bile vermedi.  Hüseyin Berekat’ın şehadet haberi ise Al-i Halife’nin siyasi tutuklulara karşı sergilediği şiddete yönelik eleştiriler ve protestoları  tırmandırdı.

Bahreyn’de halkın hareketlenmesi ve protesto gösterileri düzenlenmesinden beri, Al-i Halife rejimi  siyasi ve sosyal aktivistler ayrıca protesto gösterilerine katılan vatandaşları tutuklama ve hapse atma sürecini başlatmıştır.  Bahreynli makamlar, şimdiye dek ülkede siyasi ve düşünce tutuklularının sayısı hakkında bilgi vermedi. Ancak İslami Vefak Cemiyeti gibi Bahreynli siyasi partilerin gayrı resmi verilerine göre yaklaşık 5 bin Bahreynli siyasi, hukuki ve düşünceye dayalı faaliyetlerden dolayı hapse atılmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.