Bahreynli gruplar Arabistan ve BAE askeri varlığını şiddetle kınadı

Bahreyn İslami milli vefak Cemiyeti ve 14 Şubat gençler koalisyonu Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği’nin Bahreyn’deki askeri varlığını kınarken kendi kaderleri belirleme hedefleri üzerine direnişe vurgu yaptılar.
Bahreyn, 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren Al-i Halife rejimi karşıtı halkçı İnkılaba sahne olmaktadır. Bahreyn halkı özgürlük, adaletin sağlanması, ayrımcılığa son verilmesi ve halk tarafından seçilen bir hükümetin iş başına gelmesini istiyorlar. Fakat Al-i Halife rejimi ” Ada kalkanı” güçleri çerçevesinde Suudi ve Birleşik Arap Emirliği’nin askeri yardımı ile ülkede halkçı itirazları bastırıyor.
Bahreyn halkının Şubat 2011’de barışçıl ayaklanması ve Al-i Halife rejiminin askeri ve polis güçlerinin halk ayaklanmasını bastırılmasındaki yetersizliği sebebiyle Suudi güçler 14 Mart 2011 tarihinde “Ada kalkanı” güçleri çerçevesinde Bahreyn’i adeta işgal ettiler. Fakat Ada Kalkanı güçlerinin kurulmasındaki hedef Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’ne üye 6 ülkeyi dış saldırılara karşı destekleyerek korumaktı.
Al-i Halife rejiminin baskıcı siyasetleri ve ecnebilere olan yoğun bağlılığı, Bahreyn halkını adeta baktırmıştır. Bu yüzden Bahreyn halkı zorba ve despot rejimden kurtuluncaya ve halkçı bir hükümetin ülkede kurulmadığı ve ecnebi işgalci güçler ihraç edilmedikleri müddetçe gösterilerinin devam edeceğini vurguluyorlar.
Bahreyn halkının Al-i Halife rejimi tarafından bastırılma siyasetinin yoğunlaşması ile birlikte son zamanlarda diğer Arap rejimlerin halkçı hareketi bastırmadaki katkıları daha da aydınlığa kavuşuyor. Amerika basınında New York Times, Bahreyn yönetiminin 2011 yılından başlayan halkçı gösteriler sırasında, halkı bastırmak için Birleşik Arap Emirliği ve Arabistan’dan en az 10 milyar dolar para yardımı aldığını yazdı.
Bu arada Suudi Arabistan Mayıs 2012 tarihinde Al-i Halife rejimi ile güvenlik işbirliğinde olduğunu, bunun ise Bahreyn’in sömürülmesinin en bariz göstergesi olduğunu duyurdu; bu yüzden Bahreyn muhalefeti de, ülkenin Al-i Suud tarafından ” işgal” edildiğini belirti.
Bahreyn halkı Arabistan’ın kendi ülkelerine askeri çıkarma yapmasını, ülkelerinin Arabistan tarafından açıkça işgali şeklinde değerlendirerek, daha ciddi ve azimli olarak Al-i Halife rejimine karşı muhalefetlerini sürdürüyorlar.