Baidinejad: İran yakın gelecekte bölgenin iletişim kutbuna dönüşecek

  • 08 Mart 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
Baidinejad: İran yakın gelecekte bölgenin iletişim kutbuna dönüşecek

İran’ın Londra büyük elçisi, İran’ın Kuzey-Güney ve Doğu Batı koridoru ekseninde iletişim ekseninin faaliyete başladığını bildirerek, İran İslam Cumhuriyetinin yakın gelecekte bölgenin iletişim kutbuna döneceğini bildirdi.

Dün Londra’da “İran ve Yeni İpek yolu” isimli bir basın toplantında konuşan İran’ın İngiltere büyük elçisi Hamit Baidinejad, İran’ın Jeopolitik önemini hatırlatarak İran’ın her zaman Batı-doğu ve Doğu-Batı arasında önemli bir bağlantı ve iletişim köprüsü olduğunu bildirdi.

Kuzey-Güney koridorunun açılması konusunda İran, Rusya ve Azerbaycan cumhuriyeti arasındaki üçlü anlaşmaya değinen Baidinejad, bu koridor vasıtasıyla kuzey Avrupa’Dan Hindistan’a gönderilecek gönderilecek bir yükün demir yolu vasıtasıyla ulaştırılmasını mümkün kılacağını bildirdi.

Mısır, Suriye ve Irak eksenli demir yoluna da temas eden İran’ın Londra elçisi, İran’ın bu hatlara bağlanması ve bu hattın da Kuzey-Güney koridoruna eklenmesi gerektiğini ve ardından bu koridorun Pakistan ve Hindistan’a kadar uzamasını sağlamak gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.