Barış aktivistlerinden İran’a yönelik yaptırımları derhal kaldırmaları için toplu çağrı

  • 04 Aralık 2021
  • 540 kez görüntülendi.
Barış aktivistlerinden İran’a yönelik yaptırımları derhal kaldırmaları için toplu çağrı

Bir grup barış aktivisti, BM Genel Sekreteri ve nükleer anlaşmanın üye devletlerinin liderlerine yönelik yaptıkları çağrıda, ABD’nin Nükleer Anlaşmaya koşulsuz geri dönmesini, İran’a yönelik tüm yaptırımların kaldırılmasını istedi.

İngiliz, Fransız, Alman, Çinli ve Rus hükümet yetkililerinin Nükleer anlaşmasına ilişkin yeni müzakere turunda Viyana’da İran heyetiyle bir araya geldiği aynı zamanda yayınlanan bildiride şunlar yer alıyor: ”2018’deki veriler İran’ın taahhütlerine tamamen bağlı kaldığını gösterdi ama ABD, ırkçı İsrail’in baskısı altında Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çekildi.”

Bildiride ayrıca, İran’ın nükleer programının barışçıl olduğunun kanıtlandığı ve İran’ın barışçı nükleer programının dışında bir kanıt olmadığı vurgulanarak, ”ABD ve Avrupalı ​​müttefikleri tarafından savaş önlemi olarak İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar, barışçıl değildir, İran halkına karşı yasadışı ve suçtur.” denildi.

Barış aktivistleri bildiride, nükleer anlaşmayı açıkça ihlal ederek, İran ve İranlıların her zaman İsrail ve ABD tarafından terörizmin hedefi ve askeri harekat tehdidi olduğunu bildirdiler.

Bildiriyi imzalayanlar, BM Genel Sekreteri, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve nükleer anlaşmanın üye devletlerinin başkanlarına hitaben, ” ”ABD’nin nükleer anlaşmaya koşulsuz geri dönmesi, tüm yaptırımların kaldırılması ve savaş tehdidinin son bulması çağrısında” bulundu.

Barış aktivistleri ayrıca uluslararası toplumu ırkçı İsrail’e Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na katılması ve bu  rejimi nükleer silahlardan arındırmak için baskı yapmaya çağırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.