Batı’da kadın düşmanlığı: Fransa’daki kadınların vahim durumu ve ihlal edilen hakları

  • 19 Aralık 2022
  • 170 kez görüntülendi.
Batı’da kadın düşmanlığı: Fransa’daki kadınların vahim durumu ve ihlal edilen hakları

Amerika’nın başını çektiği Batılı ülkeler her daim  kadınlar dahil insanların haklarını savunmaktan söz etmelerine rağmen istatistikler ve medya raporları bu hususta  kadınların Batılı toplumlardaki vahim durumu ile ilgili görüntü çizmektedir.

İnsan hakları alanında Batılı liberal sloganların başlıca sahiplerinden ve iddiacılarından biri olan Fransa’nın karnesi kadın ve kadın hakları alanında zor ve kabarık görünüyor. Fransa İçişleri Bakanlığı’nın 2021’de kadın cinayeti istatistiklerine ilişkin yayınladığı rapora göre, kocası tarafından öldürülen kadın sayısı %20 artmış durumda.2021’de 122 kadın kocası tarafından öldürüldü ve eski kocalar da bu cinayetlerde önemli bir paya sahip oldu.  Bu şekilde geçen yıl Fransa’da ortalama iki buçuk günde bir aile cinayeti kayıtlara geçti. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, aile cinayetlerinin başlıca kurbanları kadınlar oldu. 2020’de çiftler arasındaki şiddet olaylarında 102  ve 2019 yılında da  146 kadın bu cinayetlerde ölmüştü. 2020 ile 2021 arasında ülkedeki aile içi şiddet %21 arttı ve bunların çoğu fiziksel şiddetten kaynaklanıyordu.  2022’de kaydedilen 208 bin  aile içi şiddet vakasında ise  şikayetçi ve mağdur kalan karakola veya jandarmaya gitmiştir.

Ayrıca, Fransız toplumunu endişelendiren bir başka konu da, iş yerinde cinsel taciz oranının yüksek olmasıdır. İnsan Hakları Savunucusu Enstitüsü’nün 2015 yılında yayınladığı araştırmaya göre her beş kadından biri iş yerinde cinsel tacize uğruyor. Fransa’da kadınlar cinsel tacizlerin başlıca kurbanlarıdır ve aile, evlilik hayatı, işyeri ve kamusal alanlar dahil olmak üzere hayatlarının her alanında bundan muzdarip ve  rahatsızdır. Fransız Ulusal Nüfus İstatistikleri Enstitüsü’nün 2016 yılında yayınladığı bir raporda, Fransa’da her yıl 600 bin  kadının cinsel şiddete maruz kaldığı belirtiliyor. Şimdi bu sayı kesinlikle önemli ölçüde artmış durumdadır.Bu Avrupa ülkesinin siyasi arenasında önemli bir konu haline gelmiştir. Bu kapsamda kadın haklarının desteklenmesi ve onlara karşı şiddet meseleleri gündemdedir.   Sonuçta durum kadınların lehine görünmüyor.

Temel olarak, kadın haklarını sözde savunan batılı ülkelerdeki kadınların durumuna bakıldığında, bu ülkelerdeki kadınların kötü bir durumla karşı karşıya olduğu ve insan haklarının hiçe sayıldığı görülmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada gibi ülkelerde özellikle istihdam ve sosyal haklar açısından kadınlara yönelik ayrımcılık açıkça mevcuttur, kadınlar ve erkekler arasında maaş ve istihdam açısından net bir eşitsizlik de bulunmaktadır. Batı’da cinsel ve fiziksel şiddetin başlıca kurbanları kadınlardır ve bu alandaki istatistiklere bakıldığında bu sorun açıkça görülmektedir. Aslında kadınlar Batı’da ikinci sınıf insan olarak görülüyor, yaşamlarını sürdürmek için gerekli güvenceye sahip değiller, Batılı hükümetler tarafından ciddi bir şekilde desteklenmiyorlar ve hep reklam aracı olarak kullanılıp sadece erkeklerin kullanabileceği bir araç olarak görülüyorlar. Thomson Reuters Institute tarafından yapılan araştırmada, ABD  kadınlar için güvensiz ilk 10 ülke arasında yer alıyor; En az on yıldır değişmeden kalan bir durumdan bahsetmek mümkündür. Aslında batı medeniyet sisteminin ahlaki çöküşünün önemli örneklerinden biri de kadına yönelik baskı ve ayrımcılık meselesidir ve batı ülkelerinde milyonlarca kadın aile içi şiddete maruz kalmaktadır.

Kadının reklam işlerinde araçsal olarak kullanılması, aile kurumuna yönelik tehditler, her türlü anormalliklerin yaygınlaşması ve kadınların özgürlük biçiminde baskı ve cinsel sömürü,  kadınların fiziksel ve zihinsel gücü ne olursa olsun eşit çalışma koşullarında eşit olmayan ücretler , güvensiz çalışma ve eğitim ortamları ve şartları, kadın istismarı ve tecavüz istatistikleri ve işyerinde ve okulda cinsel taciz, ırk ayrımcılığı, kadın mahpus sayısındaki artış ve onlara yönelik her türlü ihlal, yüksek kürtaj yüzdesi, yoksulluk, yaygınlığı,fuhuş ve kadın ticareti, ihmalin diğer tezahürlerinin yanı sıra, Batı’da kadın hakları olarak kabul edilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.