Bercam’dan kim çekildiyse, önce o geri dönmeli

  • 11 Mart 2021
  • 1.006 kez görüntülendi.
Bercam’dan kim çekildiyse, önce o geri dönmeli

İAEK Başkanı Ali Ekber Salihi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşmasından kim çekildiyse, önce o anlaşmaya geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

Amerika’nın PBS kanalına mülakat veren İAEK Başkanı Salihi, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin nükleer silahları haram ilan ettiği festvası, İran İslam Cumhuriyeti’nin son sözü olduğunu vurguladı.

Salihi ayrıca, Amerika yönetiminin İran’da Bercam adı ile anılan KOEP nükleer anlaşmasından çekildiğine ve İran’ın bu anlaşmada yer aldığına işaretle şu vurguyu yaptı:

Biden yönetimi işbaşına geldiği gün bu anlaşmaya geri döneceğinden söz etti, fakat şimdiye kadar bu sözünü yerine getirmedi. Neden bu meseleyi karmaşık hale getirmek istiyoruz? Mesele açıktır; hangi taraf anlaşmadan çekildiyse, ilk önce o taraf anlaşmaya geri dönmelidir.

İran’ın nükleer meselesi tamamen yapay ve uydurma bir mesele olduğunu kaydeden Salihi şöyle ekledi:

Bu mesele teknik bir meseleydi, fakat siyasi mesele yapıldı; dolayısıyla şimdi bu meseleyi çözmek için siyasi yöntemleri kullanmak zorundayız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.