Beşar Esad: Suriye’nin parçalanmasına izin vermeyeceğiz!

  • 15 Kasım 2019
  • 994 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Suriye’nin parçalanmasına izin vermeyeceğiz!

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye devletinin hiç bir zaman Suriye’nin parçalanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Rusya Kanal24’e demeç veren Beşar Esad, terör örgütü ABD tarafından oluşturulduğunu ve bu ülkenin desteğiyle faaliyet yaptığını belirterek, ‘ABD, bu terör örgütünü Suriye’deki şom emellerini gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanmaktadır’ dedi.

Suriye cumhurbaşkanı, Bin Laden, Ebubekr el’Bağdadi ve Beyaz Berelilerin kurucusunun öldürülmesini de onların kullanım tarihinin sona ermesinden dolayı olduğunu belirterek, ‘Zira, onlar çok gizli bilgileri biliyordu ve bu durum Amerika’ya zarar verirdi ve bunun için de ABD tarafından öldürüldü’ dedi.

Beşar Esad, Suriye devleti ve Kürtler arasında ilişkilerin düzelmesinin iyi bir süreçte olduğunu ama ABD’nin buna engel olmaya çalıştığını belirterek, ‘ABD, kürtleri diğer gruplarla çatışma içine sokmaya çalışıyor ama 7 yıl savaştan sonra, halkın geneli Suriye hükümetiyle işbirliğinden yana’ dedi.

Suriye cumhurbaşkanı ABD’nin Suriye’deki varlığını işgalci olarak nitelerken, ‘Amerika’nın bölgedeki varlığı eninde sonunda Amerika’nın bölgeden çıkmasıyla sonuçlanacak ama onlara ağır kayıplar verdirilerek’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.