Beşşar Esad, Alaeddin Brucerdi ile görüştü

  • 06 Ağustos 2016
  • 858 kez görüntülendi.
Beşşar Esad, Alaeddin Brucerdi ile görüştü

İran İslami Şura Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi ile Şam’da görüşen Esad, , bölge geleceğinin teröristlerin destekçilerinin politikaları karşısında ülkelerini ve bağımsızlıklarını savunmak için direnen milletler tarafından belirleneceğini bildirdi.

Brucerdi de Suriye’nin zaferinin tüm bölgenin haritasını değiştirebileceğini ifade ederek, ‘’Suriye ordusunun terörizmdeki başarıları Suriye milletinin terörizmle mücadelesi ve teröristler ve onların destekçileri karşısında ülkelerini korumaktan kaynaklanmaktadır’’ dedi.

Görüşmede taraflar bazı devletlerin kendi halklarının çıkarlarına karşı olarak teröre desteklerini sürdürme ısrarının, terörün güçlenmesi ve birçok ülkeye yayılmasına katkı sağladığı konusunda görüş birliği kaydetti.

Görüşmede taraflar iki ülke hükümetleri ve parlamentoları arasında işbirliğinin sürekli olarak pekiştirilmesi ve bu işbirliğinin birçok yönde etkin olarak kullanılması gereğini vurguladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad bölge geleceğinin, sömürü ve hegemonya planlarına karşı mücadele eden, vatanlarını korumakla birlikte ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmada üstün fedakarlıklarda bulunan halklar tarafından belirleneceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.