BeÅŸÅŸar Esad: Ä°ran bu zaferlerde Suriye’nin ortağıdır

  • 26 Ocak 2017
  • 1.439 kez görüntülendi.
BeÅŸÅŸar Esad: Ä°ran bu zaferlerde Suriye’nin ortağıdır

Suriye Devlet BaÅŸkanı Esad, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin Suriye halkının geçen 6 senedeki kriz boyunca en büyük hamisi olduÄŸunu belirtti.

Ä°RÄ°B haber ajansının bildirdiÄŸine göre, Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı Uluslararası Danışmanı ve Özel Yardımcısı Hüseyin Emirabullahiyan bugün Åžam’da Suriye Devlet BaÅŸkanı ile bir araya geldi.

Görüşmede BeÅŸar Esad, Suriye direniÅŸinin son sıralarda tekfirciler karşısında elde ettiÄŸi zaferlere iÅŸaretle, Ä°ran’ın bu zaferlerde Suriye’nin ortağı olduÄŸunu belirtti.

Emirabullahiyan da görüşmede, Halep’te sahada elde edilen zaferler ve de Astana’daki müzakerelerdeki siyasi baÅŸarılardan dolayı Suriye Devlet BaÅŸkanı’nı kutladı.

Emirabullahiyan Suriye’de ayrıca, Filistinli liderlerle biraraya gelerek, bölge ve Filistin’deki son geliÅŸmeleri ele aldı.

Filistinli liderler de bu görüşmelerde bazı ülkelerin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirmek için gizli veya açık şekilde yürüttüğü çabalarını, Filistin halkının ülküleri ve Kusüs özgürlüğüne bir ihanet olarak niteledi.

Emirabullahiyan dün bir heyet baÅŸkanlığında Lübnan’dan Suriye’ye geçti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.