Beyrut’ta çöp krizi yeniden patlak verdi

  • 26 Şubat 2016
  • 906 kez görüntülendi.
Beyrut’ta çöp krizi yeniden patlak verdi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki çöplere talip olan bir İngiliz firmasının çöplerin Rusya’da işlenmesi planı iptal olunca limana giden yollar çöpten nehir görüntüsüne sebep oldu.

Temmuz ayından beri Lübnan’da yaşanan toplanmayan çöpler Rusya’ya gönderilmek üzere liman yoluna çıkınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki çöplere talip olan bir İngiliz firması hükümetle anlaştı. Anlaşmaya göre bu çöpler Rusya’ya götürülecek ve orada işlenecekti. Bunun için bütün çöpler beyaz poşetlere konulup limana getirildi. Bu sırada çöpleri alacağı söylenen Rus firması projeden vazgeçince çöp torbalarından oluşan uzun bir kuyruk limana giden yollara yığıldı.

Çöp yığınlarının görünüşü ülkede sosyal medyada öfke ve karamizah konusu oldu. Ülke yönetiminin çöpü sanata dönüştürdüğü söylenirken, bir diğer kullanıcı çöp denizinde yüzdüklerini yazdı.

Lübnan hükümeti, ülkede haftalardır devam eden ve büyük protestolara neden olan çöp sorunu için bir çözüm planı kararlaştırdı. Daha önce 6 özel şirketin çöp toplama tekliflerinin hiçbirini ‘fiyatların yüksek olması’ gerekçesiyle kabul etmeyen hükümet, çöplerin yeniden belediyeler tarafından toplanmasına karar verdi.

Geçtiğimiz yaz bölgedeki çöp toplama merkezinin kapasitesinin dolması gerekçesiyle kapanmasıyla Beyrut’ta büyük bir çöp krizi ortaya çıkmıştı. Beyrut’un sokaklarında biriken çöp, halkın ülkeyi siyasi çıkmaza sokan siyasetçilere yönelik öfkesini artırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.