Bi’ru’s-Seba’ şehadet eylemi son yılların en büyük çaplı eylemi oldu

  • 23 Mart 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Bi’ru’s-Seba’ şehadet eylemi son yılların en büyük çaplı eylemi oldu

Nakab bölgesi ahalisinden Muhammed Ebu’l-Kay’an’ın dün (22 Mart Salı), Filistin’in 1948’de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesinin en büyük şehri durumundaki Bi’ru’s-Seba’da gerçekleştirdiği ve dört işgalcinin öldürüldüğü, eylemcinin de işgal güçleri tarafından şehit edildiği bıçaklama eylemi büyük yankı uyandırdı. Filistin direniş hareketlerinin ileri gelenleri eylemi kutlarken, işgal rejimi açısından da olay tam bir kabus oldu, korku ve dehşete sebep oldu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada Bi’ru’s-Seba’ eylemini kutladığını dile getirirken bu eylemin işgal rejiminin ve onun milis güçlerinin hak mücadelesi içindeki Filistin halkına karşı kesintisiz bir şekilde devam eden cinayetlerine karşı doğal bir tepki olduğunu ifade etti.

Hamas açıklamasında Filistin halkının işgal yönetiminin ve onun yerleşimcilerinin tüm Filistin topraklarında gittikçe artan terörüne karşı intifadasının ve kahramanca direnişinin devam edeceğini vurguladı.

Mücahitler Hareketi de Bi’ru’s-Seba’ eyleminin işgal rejiminin güvenlik organlarının tüm planlarının boşa çıktığını, işgal rejiminin bütün taktiklerine rağmen direnişin devam ettiğini, Filistinli gençlerin işgale karşı her zaman yeni seçenekler geliştirebildiğini gösterdiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.