BMGK’dan Tarihi Karar!
İsrail’in işgali altında tuttuğu Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini “derhal ve tamamen” durdurmasını talep eden karar, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) kabul edildi.
Filistin, BMGK’nın yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerinin ‘derhal ve tamamen’ durdurulmasını talep eden kararını, İsrail politikasına büyük bir tokat olarak nitelendirdi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yaptığı yazılı açıklamada, “BMGK’nın kararı, İsrail politikasına büyük bir tokattır” dedi. İsrail’in yasa dışı yerleşim birimlerinin uluslararası düzeyde kınandığını belirten Redine, iki devletli çözüme güçlü destek verildiğini söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ
