Boko Haram binlerce erkek çocuğu kaçırdı

  • 14 Ağustos 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Boko Haram binlerce erkek çocuğu kaçırdı

Bir Amerikan gazetesi, terör örgütü Boko Haram’ın, kendine terörist eleman yetiştirmek için son üç yıl içinde 10 bin erkek çocuğu kaçırdığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Amerika’da çıkan Wall Street Journal gazetesi dün Cumartesi günkü sayısında, Nijerya, Kameron ülkeleri raporlarına ve İnsan Hakları İzleme Örgütü verilerine dayanarak, Boko Haram terör örgütünün kaçırdığı küçük yaştaki çocukları çok büyük cinayetler ve terör eylemleri için eğitmekte olduğunu yazdı.

Gazete haberine göre kaçırılan çocuklardan bazılarının yaşı beştir. Boko Haram kampından kaçmayı başaran bu çocuklardan biri, kaçırılan çocukların can korkusunda teröristlerce denileni yerine getirdiklerini söyledi.

Görgü tanıkları ise terör eylemlerinde kullanılan bu çocukların genellikle silahsız olarak ve verilen uyuşturucu neticesinde onlardan yararlanıldığını belirtmekteler.

Gazetenin haberinde Boko Haram terör örgütünün kaçırılan kız çocukları da cinsel amaçlı köleleştirdikleri belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.