Budistler, Arakan’da 16 Camiyi Yıktı!

  • 13 Aralık 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
Budistler, Arakan’da 16 Camiyi Yıktı!

Myanmar’da Arakan eyaletinin Maungdaw bölgesinde İslâm düşmanı Budist yetkililer son bir haftada 17 camiden 16’sını buldozerle yıktı.

 Myanmar’da Arakan eyaletinin Maungdaw bölgesinde İslâm düşmanı Budist yetkililer 17 camiden 16’sını buldozerle yıktı.

Irkçı Myanmar’da yerel yetkililer Kasım sonu ile Aralık başındaki bir hafta içinde Maungdaw’daki 17 camiden 16’sını yıktı. Köylüler, evlerinden sonra kutsal mekanlarına saldırıldığını, Myanmar hükümetinin yıkımı engellemek için hiçbir şey yapmadığını belirterek, bölgede kalan son caminin de diğerleriyle aynı kaderi paylaşacağını düşündüklerini dile getirdi.

Ayrıca Pakto’da Arakanlı Müslümanların kaldığı bir kampta 7 Aralık’ta kundaklama sonucu yangın çıktığı kaydedildi. Yangında ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Yine Napura köyünde Myanmarlı terörist güçlerin Arakanlı Müslümanlara ait 4 evi ateşe verdiği ifade edildi.

Arakanlı Müslümanlardan gasp edilen eşyaların semt pazarlarında satıldığına ve çocukların okula gidemediğine işaret edilirken, Bangladeş’te Balukhali kampında bir kız çocuğunun 8 Aralık’ta bakımsızlıktan hayatını kaybettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.