Burucerdi: Batı’ya yaptırım uygulayabilecek güce ulaşmalıyız…

  • 27 Şubat 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Burucerdi: Batı’ya yaptırım uygulayabilecek güce ulaşmalıyız…

İran’ın batıya yaptırım uygulayabilecek güce ulaşması gerektiğini söyleyen İmam Ayetullah Hamaney’in beyanatları hususundaki bir soruya İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İslam İnkılabı Rehberi’nin son beyanatlarının aslında İslam Cumhuriyeti’nin sahip olduğu kapasiteye işaret ettiğini, bunun anlamının ise İran’ın eli ayağı bağlı olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

Burucerdi, İran İslam Cumhuriyetinin, Avrupa’ya doğalgaz yaptırımı uygulayıp uygulayamayacağı sorusuna, İran’ın halihazırda Avrupa’ya gaz ihraç etmediği, buna karşın gaz menşeli ürünlerin ihracatı yaptırıma karşın kesilebileceğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, enerji ve yakıtın Avrupalıların yaşantısıyla içiçe olduğunu konuşmasına ekledi.

Nükleer müzakereler olağan yolunda devam ettiğini belirten Burucerdi, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in de genel olarak müzakerelerin sonuç vermesinden yana olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.