Burucerdi: İran’ın siyaseti, Suriye’nin himayesi yönündedir

  • 13 Mayıs 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran’ın siyaseti, Suriye’nin himayesi yönündedir

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı,  İran İslam Cumhuriyetinin Suriye politikasının ilk başından beri Suriye yönetimini desteklemek yönünde olduğunu söyledi.

Dün Tahran’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı, Suriye gelişmelerine ve Cenevre’de düzenlenecek 3. Suriye oturumuna İran’ın da katılacağını belirterek, ilk kez İran’dan böyle bir davetin yapıldığını ve bunun ise Suriye krizinin çözümlenmesi yönünde bir fırsat oluşturabileceğine inandığını söyledi.

İran nükleer görüşmelerine de değinen Brucerdi, Amerikalılar muhtemelen bir takım yönetimlerin baskısı ve lobi çalışmaları sonucu görüşmelerdeki taahhütlerinden bazılarından vazgeçmiş gözüktüklerini ama onların, uluslar arası kurallar uyarınca kendi taahhütlerini yerine getirmeye mecbur olduklarını söyledi.

Yemen ateşkes anlaşmasının uzatılabileceğinin mümkün olduğunu da belirten İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı, Yemen’de ateşkesin uygulanacağını ancak bu krizin asıl kaybeden tarafının krizi ateşleyen Arabistan Suudi rejimi olduğunu, Yemen halkının ise gösterdikleri direniş sonucu bu krizin kazanan tarafı olduğunu söyledi.

Brucerdi ayrıca yakın gelecekte Şam’ı ziyaret edeceğini de belirtti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.