Burucerdi, Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmut ile görüştü

  • 19 Ekim 2015
  • 736 kez görüntülendi.
Burucerdi, Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmut ile görüştü

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmut ile görüştü.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmut ile yaptığı görüşmede, bölgede güven ve istikrarın sağlanması önemine vurgu yaparak, “İran devleti ve İslami Şura Meclisi, bölge ve özllikle de Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması ve terör örgütlerinin yokedilmesi doğrultusunda atılan her adımı destekler” dedi.

Suriye halkı ve devletinin son günlerde ulaştığı zaferlere de dikkat çeken Burucerdi, “siyasi çözüm yolları ve Suriye halkının görüşüne saygı duymak Suriye’deki krizin sona ermesini sağlayabilir” diye ekledi.

Alaadin Burucerdi, ABD ve müttefiklerinin izlediği siyasetlerin terör örgütlerini daha da güçlendirdiğini, aksine İran İslam Cumhuriyeti’nin Direniş Ekseni’ne destek vermek ve terör örgütleriyle mücadelede büyük rol oynadığını ifade etti.

Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmut da bu görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye halkına verdiği destekten dolayı şükranlarını ileterek, Suriye’de güven ve istikrarın sağlanması konusunda İran’ın büyük rol oyandığı vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.