Celili: Amerika’nın en büyük rahatsızlığı İran’ın dünyada güçlenmesidir

  • 13 Aralık 2016
  • 1.123 kez görüntülendi.
Celili: Amerika’nın en büyük rahatsızlığı İran’ın dünyada güçlenmesidir

İran İslam inkılabı rehberinin İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’ndeki temsilcisi Said Celili, bölgede bir çok sorunun İran olmaksızın halledilemeyeceğini belirterek, ”bugün Amerika’nın en büyük derdi ve rahatsızlığı İran’ın dünyada gücünün artmasıdır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Celli dün İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletinde Şii ve Sünni alimlerin  beraber olduğu oturumda yaptığı açıklamada, ”psikolojik savaş, yaptırım, batılıların ve emperyalistlerin İran’ın nükleer çalışmaları ve santrifüjleriyle ilgili süren pazarlıklarının İran’ın dünyada artan  gücünün önlenmesinden başka bir amaç gütmediğini söyledi.

Said Celili, İran’ın nükleer silahların yayılması ve depolanması anlaşması olan NPT üyesi olduğunu belirterek, NPT’nin yalnızca bir kaç ülkeye nükleer silah sahibi olmasına izin vermesinin de, batılıların geçmişe dayalı emperyalist mantıklarının bir örneği olduğunu söyledi.

Celili, bugün siyonist İsrail rejiminin karşısında dini dayanışma içinde olan  bir hareketi  direniş cephesi olarak  gördüğünü ve bu cephenin de,  bu rejimin işgalci siyasetlerini yenilgiye uğrattığının görüldüğünü  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.