Cenin Mülteci Kampı’nda Dün Gece Güvenlik Güçleri Silahlı Gruplarla Çatıştı

  • 07 Nisan 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Cenin Mülteci Kampı’nda Dün Gece Güvenlik Güçleri Silahlı Gruplarla Çatıştı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’nda Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleriyle silahlı gruplar arasında dün gece çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Cenin Mülteci Kampı’ndaki çatışmaların Batı Yaka güvenlik birimlerinin kampa baskın düzenleyerek bir kişiyi gözaltına alması üzerine patlak verdiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri dün gece Cenin Mülteci Kampı’na kalabalık bir şekilde baskın düzenledi.

Baskın sırasında güvenlik birimlerinin kamp sakini gençlerle çatıştığı, çatışmalar sırasında yoğun bir şekilde silah kullanıldığı ve çatışmaların gece geç saatlere kadar devam ettiği bildirildi.

Kaynaklar, güvenlik birimlerinin Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Mahmud El-Karini isimli genci gözaltına aldığını, güvenlik birimlerinin çeşitli bölgelerde kurduğu barikatların henüz kaldırılmadığını ve kampta gergin havanın hâlâ devam ettiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin baskıları nedeniyle adeta patlamaya hazır barut fıçısına dönüşen Batı Yaka’daki kamplarda son zamanlarda sık sık silahlı çatışmalar yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.