Cevad Zarif: Fars körfezi hayatın ana damarıdır

  • 30 Nisan 2019
  • 1.108 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Fars körfezi hayatın ana damarıdır

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Fars körfezi İran İslam Cumhuriyeti’nin hayati damarı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Pazartesi günü 30 Nisan Fars körfezi milli günü dolaysıyla bir video klip yayımladı.

Dışişleri Bakanı Zarif bazı çevrelerin Fars körfezinin adını değiştirmeye çalışmalarını eleştirerek, bazıları bu bölge için sadece “körfez” adını kullandıklarını, oysa burası Fars körfezi olduğunu belirtti.

Zarif, Fars körfezi adını değiştirerek yerine uydurma ad kullanmak isteyenler, tarihi değiştirmek isteyenler olduğunu vurguladı.

Bugün 30 Nisan 2019, Portekizli sömürücülerin 1622 yılında İran’ın güneydeki karasularından atıldıkları günün yıldönümü. Bu gün İran İslam Cumhuriyeti’nde Fars körfezi milli günü olarak kutlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.