Cevad Zarif: Nükleer anlaşmadan çıkma hatasının sonuçları Amerika için ağır olacak

  • 17 Mart 2018
  • 1.260 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Nükleer anlaşmadan çıkma hatasının sonuçları Amerika için ağır olacak

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çıkma hatasının sonuçlarının Amerika için ağır olacağını söyledi.

Zarif, dün akÅŸam Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’dan Tahran’a dönüşünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  ‘’Sayın Trump iÅŸbaşına geldiÄŸinden beri ve ondan daha önce de nükleer anlaÅŸma  KOEP’in ortadan kalkması için tüm çabasını sarf etmiÅŸtir ve tüm bu dönemlerde ABD, KEOP’in uygulamasında geniÅŸ ihlallerde bulunmuÅŸtur’’ dedi.

İran’ın kendini çeşitli şartlar için hazırladığını ifade eden Zarif, ‘’KOEP’te İran’ın ekonomik yararlar sağlamadığı takdirde ne gibi girişimde bulunacağı belirtilmiştir’’ dedi.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif, Ä°ran, Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkiye ve Gürcistan dışiÅŸleri bakanlarının dörtlü toplantısıyla ilgili olarak, ‘’Biz bu 3 ülke ile birlikte Fars Körfezini, Karadeniz ve Akdenize baÄŸlayabiliriz ve bu iÅŸbirliÄŸi 4’lü oturumda yeni bir alan olmuÅŸtur’’ dedi.

Zarif, Bakü toplantısında enerji, turizm ve diğer alanlarda da dörtlü görüşmeler yapıldığını söyledi.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı, Astana  oturumlarının üzerinden 14 ay geçtiÄŸini ve bu süre içinde  GerginliÄŸi Azaltma Bölgeleri’nin oluÅŸturulmasının yanısıra Suriye’de insani yardımların da  artış kaydettiÄŸini belirterek, ”maalesef bazı batılı ülkeler  daima Astana sürecini baltalamaya çalışmışlardır ve bunun için çeÅŸitli yolları denemiÅŸlerdir’ dedi.

Zarif, Amerika’nın yanlış siyasetleri sonucu son haftalarda  Suriye’de çatışmaların yeniden arttığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.