Cevad Zarif: Sultacılıkla barış getirilemez

  • 28 Şubat 2019
  • 1.524 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Sultacılıkla barış getirilemez

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sulta ve hegemonyaya ve yıkıcı silahları kullanmaya dayalı düşüncenin yerini dayanışma ve diyalog düşüncesi alması gerektiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Tahran’daki Milad Kulesi’nde yapılan “Uluslararası Nevruz Merasimi”nde yaptığı konuşmada, “İran, bölge ve tüm dünyanın aynı gemide bulunduğunu kabul etmeliyiz. Nevruz kültürünün mirasçıları arasında kavga ve savaş olmamalı.” dedi.

Hindistan ile Pakistan arasında hiçbir çatışma olmaması gerektiğini belirten Zarif, “Diğerlerinin güvensizliği pahasına güvenlik ve geri kalmalarının pahasına kalkınma ve gelişmenin sağlanması mümkün değildir.” ifadesini kullandı.

Zarif, sözlerine şöyle devam etti: Nevruz’un mesajına göre sultacılıkla barış sağlanamaz. Nevruz düşüncesi ve davranışıyla sultacılık döneminin sona erdiğini tüm dünyaya gösterelim.” çağrısında bulundu.

Bunlara ilave olarak Bakan Zarif, “Onlar bölgede 7 trilyon dolar harcadılar ancak 700 trilyon dolar daha harcarlarsa bile barışı göremezler çünkü insanlığın aynı kader, sorun ve ortak çözüme sahip olduğunu kabul etmesi  ve herkesin barış ortamında yaşaması gerektiğini bilmesi lazım.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.