CIA Eski direktöründen İran itirafı

  • 24 Ekim 2017
  • 1.222 kez görüntülendi.
CIA Eski direktöründen İran itirafı

Amerika’nın eski CIA Direktörü ve Savunma Bakanı Leon Panetta, UAEA’nın denetimlerinin İran’ın nükleer anlaşma KOEP’e bağlı kaldığını ve gereklerini yerine getirdiğini gösterdiğini söyledi.

Hadson enstitüsü internet sitesinde yer alan habere göre Amerika’nın eski CIA Direktörü ve Savunma Bakanı Leon Panetta, bu enstitüde bir oturumda yaptığı konuşmada, İran’la ilgili başka konularda kaygıların olabileceğini ama denetimlerin İran’ın KOEP anlaşmasına tamamen bağlı kaldığını gösterdiğini belirtti.

Trump geçtiğimiz 13 Ekim Cuma günü UAEA ve BM’nin İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını doğruladığı 8 raporunu dikkate almaksızın İran’ın KOEP’e bağlı kalmadığını bildirmiş ve bu konuda karar vermesi için meseleyi kongreye havale etmişti.

Trump’ın İran ve KOEP karşıtı tutumuna uluslararası camia ve ülkelerden geniş muhalefet ve tepki gelmiş, hatta Amerika yönetimini de ikiyi bölmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.