Cihangiri: Amerika’nın İran’ın petrol ihracatını engelleme girişimi boş bir hayaldir

  • 17 Temmuz 2018
  • 1.697 kez görüntülendi.
Cihangiri: Amerika’nın İran’ın petrol ihracatını engelleme girişimi boş bir hayaldir

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, Amerika’nın İran’ın petrol ihracatını engelleme girişimlerinin boş bir hayalden ibaret olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre Tahran mukimli yabancı Misyon temsilcileri ve ticaret şefleri ile bir oturumda bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı İshak Cihangiri, İran’ın petrol ihracatını engellemek için Amerika’nın girişimlerinin bir sonuç vermeyeceğini belirterek, dünyanın İran petrolüne ihtiyacı olduğunu ve petrol satışı için yeni yolların bulunması gerektiğini bildirdi.

İran’ın KOEP anlaşmasıyla ilgili kendi tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini ve bu meselenin defalarca UAEA tarafından da teyit edildiğini belirten Cihangiri, ABD başkanı Trump’ın dünya topluluğu için ciddi bir tehdit ve uyarı olduğunu, İran’ın kendi tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasının ve İran’a karşı geniş yaptırımlar uygulamasının ciddi bir tehlike ve tehdit çanının seslendirilmesi mesabesinde olduğunu bildirdi.

Cihangiri, İran’ın dış siyasetinin bölgesel ve uluslararası sorunların çözümünün siyasi diyalog yoluyla çözümlenmesi esasına dayalı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.