Cihangiri: İslam aleminin içinde bulunduğu sorunların çözümü için tüm ülkeler birleşmeli

  • 16 Åžubat 2016
  • 1.101 kez görüntülendi.
Cihangiri: İslam aleminin içinde bulunduğu sorunların çözümü için tüm ülkeler birleşmeli
İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, İslam dünyasının sorunlarının çözümü için tüm ülkelerin birleşmeleri gerektiğini bildirdi.

Dün Tahran’da Cezayir su kaynakları ve çevrecilik bakanı Abdul Vahhap Nuri ile görüşen Ä°slami Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Birinci Yardımcısı Ä°shak Cihangiri, batılı ülkelerin Ä°slam dünyası sorunları için bir çözüm olamayacaklarını belirterek, Ä°ran ve Cezayir gibi ülkelerin Ä°slam aleminin içinde bulunduÄŸu sorunların çözümünde ön safta olmaları gerektiÄŸini bildirdi.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Birinci Yardımcısı Ä°shak Cihangiri, dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşürülmesi komplosuna karşı koymak için Ä°ran ve Cezayir ülkelerinin yakın iÅŸbirliÄŸinde bulunmaları gerektiÄŸini belirterek, Ä°ran ve Cezayirin petrol gelirlerine bağımlılık oluÅŸturmayacak bir planlamaya gitmeleri gerektiÄŸini ve Tahran’ın bu konuda kendi tecrübelerini Cezayir’e verebileceÄŸini belirtti.

Cezayir su kaynakları ve çevrecilik bakanı Abdul Vahhap Nuri de bu görüşmede Ä°ran’ın 5+1 grubu ile yaptığı nükleer görüşmelerdeki baÅŸarısına temasla bu baÅŸarının tüm Ä°slam ülkeleri açısından bir iftihar kaynağı olduÄŸunu, tüm ülkelerin barış amaçlı nükleer enerjiden yararlanmak istediklerini ve Ä°ran’ın kendi direniÅŸiyle bu hakkını korumayı baÅŸardığını söyledi.

Cezayir su kaynakları ve çevrecilik bakanı Abdul Vahhap Nuri ayrıca bir takım bölge yönetimlerinin yanlış siyasetlerinin petrol fiyatlarının düşmesine ve petrol ihraç eden ülkelerinin zarar görmesine sebep olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.