Cihangiri: ” Kudüs Günü İşgalcilerle Normalleşmeye Karşı Çıkma Günüdür “

  • 08 Mayıs 2021
  • 1.674 kez görüntülendi.
Cihangiri: ” Kudüs Günü İşgalcilerle Normalleşmeye Karşı Çıkma Günüdür “

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı yardımcısı Dünya Kudüs gününü işgalciler ile normalleşmeye karşı çıkma günü olarak adlandırdı.

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri , Cuma günü Uluslararası Kudüs Günü bağlamında bir tweet attı: “Kudüs Günü, işgalin “normalleşmesine” karşı savaşmak için bir gün, unutturulmasına karşı savaşmak için bir gün ve Filistin tarihini yeni nesillere aktarmak için bir gün.”

Cihangiri sözlerine şunları da ekledi: “Filistinli çocuklar eve dönmeleri gerektiğini unutmamalı.”

Ayrıca, İran Hükümeti Sözcüsü ve Sosyal İletişim Başkan Yardımcısı Ali Rabii, bugün Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir notta,   Kudüs konusunun sadece İran İslam Cumhuriyeti’nin önceliği olmadığını,  İslam Ümmetinin ve bağımsız ülkelerin ve önde gelen özgürlükçü ve adalettalep aydınların da önceliği olduğunu belirtip  sözlerine şunları da ekledi: ” Kudüs ve Beytülmukaddes meselesi sadece kutsal bir yer olarak değil, aynı zamanda büyük İslam kültürü ve dinine karşı olan Siyonizm denen bir fırkanın işgalciliğinin simgesidir. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.