Çin, ABD’nin ekonomisini rehin aldı!

  • 19 AÄŸustos 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
Çin, ABD’nin ekonomisini rehin aldı!
Haziran ayında tahvil alımlarını artıran Çin, yeniden ABD’nin en büyük alacaklısı konumuna ulaÅŸtı. Çin’deki Amerikan borç senetlerinin tutarı 1 trilyon 147 milyar dolara yükseldi.

Çin Haziran ayında Amerikan devlet tahvili alımlarında son altı yılın en yüksek rakamına ulaÅŸarak yeniden ABD’nin en büyük alacaklısı durumuna geldi. Haziran’da Amerikan hazinesi borç senetlerinin önemli bölümünü elinden çıkaran Japonya alacaklılar sıralamasında ikinciliÄŸe geriledi. Hong Kong’daki Daiwa Capital Markets ÅŸirketi ekonomistlerinden Kevin Lai Çin’in Doların deÄŸer kaybetmesinden yararlanarak tahvil alımlarını arttırmış olabileceÄŸini söyledi.

Trump Çin’in ticaret politikasından memnun deÄŸil

Donald Trump’un ABD BaÅŸkanlığına seçilmesinden sonra dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki iliÅŸkiler gerilmeye baÅŸlamıştı. BaÅŸkan Trump hafta başında Çin’in fikri mülkiyet haklarına ne kadar uyduÄŸunun incelenmesi için yetkililere direktif verdi. Sonucun olumsuz çıkması durumunda ABD’nin Çin’den ithal edilen mallara cezai gümrük uygulamasının gündeme gelebileceÄŸi belirtiliyor.

Üçüncü büyük alacaklı İrlanda

ABD Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Çin’in satın aldığı Amerikan devlet tahvillerinin hacmi Haziran ayında 1 trilyon 147 milyar dolara yükseldi. Japonya’nın ABD’den alacaklı olduÄŸu meblaÄŸ ise 1 trilyon 111 milyardan 1 trilyon 91 milyar dolara geriledi. ABD’nin alacaklı devletleri sıralamasında üçüncü sırayı Ä°rlanda Cumhuriyeti alıyor. Ä°rlanda’daki Amerikan hazine tahvillerinin tutarı 302,5 milyar doları buluyor/ Deutsche Welle

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.