Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD Müzakere Masasına Dönecek

  • 27 Eylül 2018
  • 1.351 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD Müzakere Masasına Dönecek

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaÅŸmadan tek taraflı çekilen Washington yönetiminin er ya da geç müzakere masasına döneceÄŸini ve kendilerinin tavrının da ABD’ye baÄŸlı olduÄŸunu söyledi.

Ruhani, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere bulunduÄŸu New York’ta basın toplantısı düzenledi. Ä°ran CumhurbaÅŸkanı, BM Güvenlik Konseyi’nin bu akÅŸamki gündemiyle ilgili üyelerin tamamının ABD’ye muhalefet ettiÄŸini ve itirazlar nedeniyle toplantının Ä°ran yerine baÅŸka bir mesele üzerine yapıldığını aktardı.

‘NEW YORK’TAKÄ° TEMASLARIMDA 16 DÃœNYA LÄ°DERÄ°YLE GÖRÜŞTÃœM, HEPSÄ° ANLAÅžMAYI DESTEKLÄ°YOR’

New York’taki temasları sırasında 16 dünya lideriyle görüştüğünü ve hepsinin de nükleer anlaÅŸmayı savunduÄŸunu belirten Ruhani, ABD’nin attığı adım nedeniyle yalnız kaldığını ve diÄŸer devletler tarafından eleÅŸtirildiÄŸini dile getirdi.

AnlaÅŸmadan çekilerek ABD’nin yanlış yaptığını söyleyen Ruhani, Washington yönetiminin ‘zorbalığı bırakması, sözünde durması, kanunlara baÄŸlı kalması ve insan haklarına riayet etmesi’ durumunda bunu olumlu karşılayacaklarını ifade etti.

Müzakerelere geri dönüşlerinin ABD’ye baÄŸlı olduÄŸunu vurgulayan Ruhani, “(Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad) Zarif, Rex Tillerson ile görüştü. Bu konuda bir engelimiz yok. ABD nükleer anlaÅŸmaya dönerse yeni ÅŸartlar oluÅŸacaktır. Onlar çıktı ve onlar kusurlu” diye konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.