Danimarka dışişleri bakanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü

  • 05 Ocak 2016
  • 1.030 kez görüntülendi.
Danimarka dışişleri bakanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü
İRNA’nın haberine göre, İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Danimarka ile ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini söyledi.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün Tahran’da Danimarka dışişleri bakanıyla görüşmesinde, İran özel sektörünün iktisadi ve sanayi alanında Danimarka ile işbirliğinde çok önemli potansiyelinin bulunduğunu belirterek, İran’ın Danimarka ile ilişkileri geliştirmede her hangi bir sınırı ve kısıtlamasının olmadığını belirterek, iki ülkenin ithalat ve ihracatının her alanda artmasından yana olduklarını söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, terör örgütlerinin Yemen ve Suriye’de güven ortamını bozmasının kaygı ve esef verici olduğunu belirterek, bu terör örgütlerinde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine döndüklerinde, terör mikrobu ve virüsünü kendileriyle birlikte ülkelerine götüreceklerini ve her yeri bu mikropa bulaştıracaklarını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Danimarka dışişleri bakanı da, ülkesinin İran ile her alanda ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, İran’ın bölgenin en önemli ülkelerinden olduğunu ve İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasından sonra iki ülke arasında çok sayıda alanda işbirliği ortamının oluşacağını ve İran’la ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Danimarka dışişleri bakanı, İran’ın Suriye buhranının çözümünde önemli rolünün olduğunu belirterek, İran’ın Suriye halkının savunulmasında en önemli bir unsur olduğunu belirterek, Suriye’de sorunun çözümünün bir yolunun seçimlerin düzenlenmesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.