Dehkan: İran, Suriye’de garantilenen ateşkesi onaylıyor

  • 10 Haziran 2016
  • 1.097 kez görüntülendi.
Dehkan: İran, Suriye’de garantilenen ateşkesi onaylıyor

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, terörle mücadele konulu İran, Rusya ve Suriye savunma bakanlarının üçlü toplantısında İran’ın daima Suriye krizinin Suriyeli tarafların müzakereleri yoluyla çözülmesinden yana olduğuna işaret ederek, teröristlerin yeniden canlanmasına yol açmayacak bir ateşkesi onayladıklarını belirtti.

İran’ın girişimleriyle gerçekleşen üçlü toplantıda konuşan Dehkan, ABD, İsrail ve terörü destekleyen bazı ülkelerin saldırgan ve hegemon politikalarından kaynaklı bölgenin kriz şartlarına işaret ederek “Bölgenin istikrar ve güvenlik limanı olan ve siyasi hayatında terörün en büyük kurbanlarından olan İran, daima saldırganlar, işgalciler ve terörizmle ciddi şekilde mücadele etmiştir bugün de Siyonizm, tekfirci ve terör gruplarıyla çok yönlü ve ciddi mücadeleyi, bölge ve dünya çapında istikrar ve güvenliğin sağlanması amacıyla görev biliyor.” dedi.

Bugün insan hakları savunucularının bölgede teröristlerin insanlık dışı cinayetlerine ve girişimlerine göz yumduğuna işaret eden Dehkan “IŞİD tarafından kimyasal silahların kullanılması, bu örgütün nükleer silahlara ulaşabileceğini gösteriyor ve bu da, uluslar arası güvenlik için yıkıcı bir faciadır.” dedi.

Siyonist rejim ve Suudi rejimin yasadışı olmasını ve terörü destekleme yönündeki ortak operasyonlarını sert bir dille kınayan Dehkan “İnsanlığın ve Müslümanların düşmanı -sahte İsrail rejimi- ile ittifak kurmak Suudi liderler için çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.”dedi.

Terörizme karşı kesin, hızlı ve çok yönlü girişimlerde bulunmanın şart olduğuna işaret eden Dehkan, Tahran’daki üçlü toplantının bu amaçla yapıldığını belirtti.

Toplantıya katılmaları nedeniyle Rusya ve Suriye Savunma Bakanlarına teşekkür eden Dehkan “Görüş alışverişi, çabalar ve stratejik kararlarla bölge ülkelerinin ulusal egemenliğini yok etmeyi, toprak bütünlüğü zeddelemeyi, bölmeyi ve huzursuzlukları hedef alan tehlikeli komplonun yenilmesini ve teröre karşı zafer kazanılmasını umuyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.