Deniz Kuvvetleri Komutanı: “Deniz gücü olma” teorisi İmam Ali Hamanei’nin söyledikleri doğrultusunda”

  • 03 Mayıs 2015
  • 1.150 kez görüntülendi.
Deniz Kuvvetleri Komutanı: “Deniz gücü olma” teorisi İmam Ali Hamanei’nin söyledikleri doğrultusunda”

Ulusal Fars Körfezi Günü Konferansı’nda konuşan İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, bir dünya deniz gücü olma yolundaki çalışmaların İmam Ali Hamanei’nin istedikleri doğrultusunda olduğunu ve bu konuyla ilgili hiç bir yabancı tarafın uyarılarını dikkate almayacaklarını söyledi.

Tuğamiral Seyyari ABD’nin enerji ihtiyacının %30’u ve Batı Avrupa’nın enerji ihtiyacının ise yarıya yakın bir bölümünün Fars Körfezi’nden karşılandığını hatırlatarak, “Fars Körfezi dünya doğalgaz rezervinin yaklaşık %45’ine sahip ve ayrıca dünya petrol deposu olarak Batı’nın petrol ihtiyacının %75’ini ve Güneydoğu Asya petrol ihtiyacının ise %80’ini karşılamakta” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı ayrıca günümüzde İran Deniz Kuvvetleri’nin ülke topraklarının yaklaşık 1.3 katı bir deniz sahasında konuşlandığını ve günümüz dünyasında denizcilik konusunda ileri olan devletlerin büyük avantajlara sahip olduğuna vurgu yaptı ve “Denizlere geri dönme teorisi ve denizcilik alanında güçlenmek için yürütülen çalışmalar İnkılap Rehberi’nin söyledikleri doğrultusunda gerçekleştirilmekte ve Deniz Kuvvetleri mensupları bu istekleri gerçekleştirmek için hiç bir yabancı gücün uyarılarını dikkate almayacaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.