Direniş medyası Suriye milletinin mesajını dünyaya duyurdu

  • 18 Şubat 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Direniş medyası Suriye milletinin mesajını dünyaya duyurdu

İran ajansına konuşan Suriye Enformasyon Bakanı Ramiz Tercüman, Suriye krizine dikkati çekerek, “Bu savaş sadece askeri ve siyasi boyutlarla sınırlı değildir. Bu aynı zamanda Suriye milletine karşı kültürel bir savaştır. Elbette direniş eksenini destekleyen medya kuruluşları yapıcı bir rol üstlenerek Batı medyasına karşı bölgesel dengeleri kendi lehine çevirmeyi başardı” ifadelerinde bulundu.

Ramiz Tercüman, sözlerine şöyle devam etti: Direniş cephesinin medyası hak yolunda yürüyen Suriye milletinin mesajını dünyaya duyurdu. Şu anda medya alanında İran ve Suriye arasında yakın bir işbirliğine şahitiz. İran medyası tüm bu kriz döneminde Suriye milletinin haklarının savunulmasında etkili role sahipti ve bu da iki ülke arasındaki yakın ve samimi işbirliği kurulmasına yol açtı.

Suriye Enformasyon Bakanı, İran’ın Suriye krizine ilişkin tavrını takdir ederek, “Mazlum milletleri savunmak İslam İnkılabı’nın vazgeçilmez değerlerinden biridir. Suriye ve Filistin halkını desteklemek de bu değerler kapsamında yer alıyor. Suriye’deki olaylarda bölgenin düşmanları, Suriye’yi bölmek için ağır bir savaş başlattı ve bu da milletimizi ağır acılara maruz bıraktı. Böyle bir ortamda İran’ın Suriye milletini desteklemesi takdire layıktır” diye konuştu.

Suriyeli Bakan söylediklerine şunları da ekledi: Suriye düşmanları amaçlarına ulaşamadan hezimete uğradılar. Biz bu yönde elde ettiğimiz başarıları devam ettirmeliyiz. Suriye, güvenlik, barış ve direniş ülkesidir. Savaş bittikten sonra istikrar ülkemize geri dönecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.