Düşmanın asıl hedefi ülkenin ekonomisini geriletmektir

  • 21 Eylül 2016
  • 1.034 kez görüntülendi.
Düşmanın asıl hedefi ülkenin ekonomisini geriletmektir

İmam Ali Hamanei, halkın farklı kesimlerine hitap ettiği konuşmada, düşmanın asıl hedefinin ülkenin ekonomisini geriletmek olduğunu söyledi.

İmam Ali Hamanei, Gadir-i Hum Bayramı münasebetiyle bugün farklı kesimlerden binlerce kişiye hitap etti.

İmamet makamı ve İslami toplumun rehberliğinde hiç kimsenin Hz. Ali (a.s) gibi layık olmadığını söyleyen İnkılap Rehberi, “İslam dünyasının önde gelen şahsiyetleri dahi Hz. Emir’ül Mü’min (a.s) karşısında bir güneş süzmesi gibidir” dedi.

Gadir-i Hum inancının sarsılmaz İslami ilkelere dayalı olduğunu belirten İnkılap Rehberi, “Bu inanca bağlı kalmak Sünni kardeşlerimizin duygularını tahrik etmekle sonuçlanmamalıdır. Zira ki bu tavır Ehl-i Beyt’in (a.s) öğretilerine aykırıdır” beyanında bulundu.

İslam dünyasında birlik ve beraberliğin sağlaması gerekliliğini vurgulayan İmam Ali Hamanei, “Ehli-i Sünnet alimlerine yönelik herhangi bir hakaret içerikli tavır Şiileri İmamet’e inanmanın temel ilkelerinden alıkoyar. Şii adına diğer İslami mezheplerin mensuplarını tahrik edenler aslında “İngiltere Şiileri”dir. Bu tür kesimlerin faaliyetleri sonucu da bölgeyi kan gölüne çeviren Amerika güdümlü kötü niyetli oluşumlar ve İngiltere destekli casusluk birimlerinin boy göstermesidir” diye uyarıda bulundu.

Beyt’ülmali yağmalayanlar veya rüşvet alarak kötülüklere göz yuman kimselerin İslami toplum için hoş görülen bir ahlak olmadığını belirten İnkılap Rehberi, bu tür meselelerin önlenmesi vurgusunu yaptı.

Hz. Ali’nin (a.s) yüce makamını değerlendiren İslam İnkılabı Rehberi, “Biz, hiçbir zaman Hz. Ali (a.s) gibi bir zahit olamayız. Ancak onun nurani yolunda hareket ederek, israftan sakınabiliriz. Maalesef toplumumuz israf olgusuna maruz kalmış, bu olgu da gündelik yaşamda gittikçe daha çok göze çarpıyor” ifadelerinde bulundu.

İsrafı önlemeyi halk kitlesinin görevi olarak niteleyen İnkılap Rehberi, ülkenin ekonomisine israf olgusunun büyük darbe vurduğunu belirtti.

İnkılap Rehberi konuşmasının bir bölümünde de düşmanların asıl hedefinin İran ekonomisini geriletmek olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.