Efham: BM’nin Bazı Batılı Ülkelerin Emellerine Alet Olması Büyük Talihsizlik…

  • 20 Aralık 2014
  • 820 kez görüntülendi.
Efham: BM’nin Bazı Batılı Ülkelerin Emellerine Alet Olması Büyük Talihsizlik…

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, BM ve insan hakları mekanizmalarının bazı Batılı ülkelerin emellerine alet olmasının, büyük talihsizlik olduğunu açıkladı.

BM’nin İran aleyhinde çıkardığı insan hakları kararnamesine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efham, insan hakları meselesinin bağımsız ülkelere karşı siyasi baskı aracı olarak kullanılmasını kınadıklarını açıkladı.

Sözcü Efham, İran’ın BM’nin bu tür kararnameleri onaylamasını geçersiz saydığını ve BM ve insan hakları mekanizmalarının bazı Batılı ülkelerin emellerine alet olmasını büyük talihsizlik olarak gördüklerini kaydetti.

Kararnamenin mesnetsiz ve garezkar kaynaklara istinaden onaylandığını belirten Efham, korsan İsrail’in bölgede her türlü cinayet ve terörün baş sebebi olduğu bir sırada BM’nin onayladığı kararnamenin, yanlış bir politikanın üzerinde ısrarla durmaktan başka bir şeyi ifade etmediğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.