Emir Abdullahian: Yüzyılın anlaşması kukla oyunu

  • 29 Ekim 2018
  • 1.252 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Yüzyılın anlaşması kukla oyunu

İslami Şura Meclisi Başkanı özel kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Amerika Başkanı Trump’ın ileri sürdüğü Yüzyılın anlaşması, Amerika ve korsan İsrail için tekrarlı bir kukla oyunu olduğunu belirtti.

Pazar günü El Alem kanalında bir programa katılan Emir Abdullahian Filistinli direniş grupları Yüzyılın anlaşması adlı şom planın gerçekleşmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Umman’a ziyaretine işaret eden Emir Abdullahian, Maskat’ın bu hareketinin asla haklı gerekçesi olamayacağını belirtti.

Arabistanlı muhalif gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı’nın öldürülme olayını değerlendiren Emir Abdullahian, Mart 2015’ten bu yana binlerce Yemenli kadını ve çocuğu katleden canilerin Kaşıkçı’yı öldürme konusunda hiç bir kırmızı çizgileri bulunmadığını vurguladı.

Emir Abdullahian, Irak ve Suriye’de teröristleri desteklemek, Bahreyn’de halkın itirazlarını bastırmak ve mazlum Yemen halkını barbarca katliam etmek, Suud rejimi elebaşılarının bölgede terör, şiddet ve savaşın arkasında yer aldıklarını ortaya koyduğunu ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı özel kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Bahreyn’de devam eden krize de işaret ederek, bu ülkede devlet ve hakimiyetle halk arasındaki uçurun her geçen gün daha da derinleştiğini, bu krizin tek çözüm yolu siyasi çözüm olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.