Emir Abdullahiyan: Almanya yıllardır insan haklarını ihlal ediyor

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Almanya dışişleri bakanının BM insan hakları konseyindeki açıklamalarına tepki olarak, Almanya’nın yıllardan beri insan haklarını ihlal ettiğini söyledi.
Perşembe günü, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, kendi tabirleri ile İran’daki insan hakları durumuna ilişkin İran karşıtı bir kararı onayladı.
Almanya Dışişleri Bakanı Analena Baerbock, bu toplantıda yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerle aynı doğrultuda, İran’daki insan hakları durumuna ilişkin endişeli olduğunu ifade etit.
IRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan bu bağlamda twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Saddam’ın İran halkına karşı kimyasal silahlarının ana tedarikçisi olan Berlin rejimi ve diğer fırsatçılar, haksız ve insanlık dışı yaptırımlarıyla yıllardır büyük insan hakları ihlalleri işliyorlar” yazdı.
Emir Abdullahiyan ayrıca, “Şimdi onlar, halkımıza karşı daha fazla insan hakları karşıtı eylemde bulunmak için “insan hakları” mekanizmalarını ikiyüzlü bir şekilde kötüye kullanıyorlar ve tüm bunları İranlılarla sahte “dayanışma” adına yapıyorlar” dedi./