Emir Abdullahiyan: Bahreyn rejimi, Şeyh İsa Kasım’a yönelik saldırıların sonucuna katlanacak güçte değil

  • 13 Mart 2017
  • 1.029 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Bahreyn rejimi, Şeyh İsa Kasım’a yönelik saldırıların sonucuna katlanacak güçte değil

İran Meclis Başkanı’nın uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bahreyn rejiminin bu ülkenin tanınmış alimlerinden Şeyh İsa Kasım’a yönelik saldırıların sonucuna katlanacak güçte olmadığını söyledi.

Fars haber ajansına göre, Emir Abdullahiyan, Bahreyn tv. kanallarından el’Lolu’ya verdiği demeçte, Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn  rejimi tarafından yargılanmasını adalet dışı olarak nitelerken, Bahreyn’de akıllı yöneticilerin Şeyh İsa Kasım’a yönelik her türlü saldırının durmasını tavsiye edecekleri ümidinde olduğunu söyledi.

Bahreyn rejimi bu ülkenin barışçı gösterilerine destek veren Şeyh İsa Kasım’ı, yarın kara para aklama gibi boş ve yalan iddialarla yargılama hedefinde ama bu zamana kadar bu yönde yapılan  çabalar, Bahreyn halkının Şeyh İsa Kasım’ın evinin etrafında canlı bir kalkan oluşturmaları ve destek vermelerinden dolayı duruşması bir kaç kez ertelenmek zorunda kaldı.

Bahreyn rejimi geçen yıl Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal etmiş ve o tarihten itibaren Şeyh İsa Kasım’ın evinin etrafı halk tarafından çembere alınmış ve Bahreyn rejim güçlerinin girişine ve Şeyh İsa Kasım’a yönelik  her hangi taarruzun yapılmasına izin verilmiyor.

Bu arada Bahreyn rejimi askeri güçleri Şeyh İsa Kasım’ın evinin etrafında kontrolleri arttırdı ve ayrıca bu bölgede camilerde cemaat namazının kılınmasına da izin vermiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.