Emir Abdullahiyan: İran halkı, güvenliğinin yabancı müdahaleciler tarafından oynanmasına izin vermeyecek

  • 16 Kasım 2022
  • 82 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran halkı, güvenliğinin yabancı müdahaleciler tarafından oynanmasına izin vermeyecek

İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’ni terörün kurbanlarından biri olarak adlandırdı ve İran halkının çıkarları ve güvenliğinin yabancı müdahaleciler ve onların desteklediği teröristler tarafından oynanmasına asla izin vermeyeceğini belirtti.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün  Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ifitsa Datsic’e Şiraz’daki Şah Çerağ Türbesi’ndeki terör olayıyla ilgili taziye mesajına karşılık gönderdiği mesajda teşekkür ederken, ”İran İslam Cumhuriyeti, terörün ve aşırılığın kurbanlarından biri olarak, tüm bölgesel ve uluslararası arenalarda bu uğursuz olguya karşı mücadelede her zaman öncü olmuş ve bu şekilde başta general Kasım Süleymani olmak üzere çok sayıda şehit vermiştir.” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, “ne yazık ki İran halkına yönelik yaptırımların ve azami baskının uygulanmasından hayal kırıklığına uğrayan terörle mücadele iddiasında bulunan bazı sultacı devletlerin,  İran’a karşı şiddeti ve terörü teşvik etmek de dahil olmak üzere aldatıcı politikalar kullanmaya çalıştığını” belirterek, onların bu yolla İran İslam Cumhuriyeti’nin gücü ve ilerleme süreci ve iradesini bozmaya çalıştıklarını, ama asla bunu başaramayacaklarını bildirdi.

Bilindiği gibi 26 ekim tarihinde İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen terörist saldırıda 2’si çocuk 13 sivil şehit olmuş ve 30 ziyaretçi de yaralanmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.