Emir Abdullahiyan Suriye ordusunun kabiliyet ve gücünü vurguladı

  • 20 Şubat 2018
  • 971 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan Suriye ordusunun kabiliyet ve gücünü vurguladı

Uluslararası işlerden sorumlu islami Şura Meclisi Başkanı özel yardımcısı,  siyonist saldırgan savaş uçağının Suriye ordusu hava savunma güçlerince düşürülmesinin,  bu ülkenin kabiliyet ve iktidarının belirtisi olduğunu söyledi.

Meclis haber ajansının bildirdiğine göre,  Hüseyin Emir Abdullahiyan  pazartesi günü Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmud ile görüşmede,  Suriye topraklarında  İran’a ait İHA’nın  düşürülmesine dair Tel Aviv  iddiasının yalan ve temelsiz olduğunu belirterek,  siyonist rejim başbakanı tarafından Münih Güvenlik Konferansı’nda bir metal parçasını  İran’a ait bir İHA’nın  parçası olarak gösterilmesinin,  toplantıya katılanların  algı ve bilincine hakaret sayıldığını belirtti.

Siyonist rejim başbakanı Netanyahu  pazar günü Münih Güvenlik Konferansı’nda bir metal parçasını göstererek,  bunun 10 Şubat tarihinde onların hava sahasına giren İran’a ait bir İHA’nın  parçası olduğunu iddia etti.

Uluslararası işlerden sorumlu meclis başkanı özel yardımcısı ayrıca,  İran ve Suriye ilişkilerinin stratejik ilişkiler olduğuna işaretle  Tahran-Şam  ilişkilerinin devam etmesinin bölgede ve özellikle Suriye’de barış ve huzurun sağlanmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Yapılan görüşmede Adnan Mahmud da,  Suriye’de siyonist rejim savaş uçağının düşürülmesinin,  Suriye’nin her türlü saldırıya karşı mücadele kararının göstergesi olduğunu söyledi.

Mahmud Ayrıca ülkesinin yeni anayasanın tedvininde  hiçbir yabancı müdahaleyi kabul etmeyeceğini, Suçi’de  varılan anlaşmalara dayanarak, ülkelerinin geleceği hakkında Suriyelilerin karar vereceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.