Emir Abdullahiyan: Suriye’de çatışmaların son bulmasının tek çözüm yolu siyasi görüşmelerdir

  • 28 Kasım 2016
  • 966 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Suriye’de çatışmaların son bulmasının tek çözüm yolu siyasi görüşmelerdir

İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye buhranının tek çıkış yolunun siyasi görüşmeler olduğunu belirterek, bu yönde her türlü girişimi destekleyeceklerini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Tahran’da Moritanya  parlamentosu dostluk grubu başkanı Muhammed Veled Fal ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İslam ülkeleri arasında ihtilafların yaşanması ve çatışmaların gerçekte siyonist İsrail rejimi ve bazı dünya oyuncularının  çıkarları doğrultusunda olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, ayrıca Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin bu önemli meseleyi asla unutmamaları gerektiğini söyledi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Moritanya parlamentosu dostluk grubu başkanı da, İran’ı bölge ve  İslam dünyasında etkili ve önemli bir ülke olarak nitelerken, mezhepler arasında çatışmaların İslam düşmanlarının her zamanki siyasetleri olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin düşmanların  komploları karşısında son derece uyanık olmaları gerektiğini bildirdi.

İran meclis başkanı yardımcısı Abdullahiyan ayrıca  Filistin’in Tahran büyükelçisi Salah Zevavi ile de görüşmesinde, Kudüs’ün müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirterek, müslümanların Kudüs ve filistin konusunda  direnişi her zaman desteklemeleri gerektiğini  söyledi.

Salah Zevavi de, sözkonusu görüşmede, İran’ın  Filistin halkının en önemli hamisi olduğunu belirterek,  Filistinli gruplar arasında  birlik ve beraberliğinin zaruretine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.