Emir Abdullahiyan: Suudi rejim yöneticileri şuursuzca bir oyun içinde

  • 09 Ekim 2016
  • 954 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Suudi rejim yöneticileri şuursuzca bir oyun içinde

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi rejim yöneticilerinin kendi ülkeleri ve bölge güvenliğine karşı şuursuzca bir oyun içinde olduklarını belirtti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre Suudi rejiminni Yemen’de savunmasız halka karşı işlediği cinayete ve cenaze törenine saldırmasına sert tepki gösteren İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi yöneticilerin artık Yemen halkının sabrını taşırdıklarını belirtti.

Yemen halkının, bundan tam 16 ay önce Cidde’de büyük bir mağrurluk içinde Yemen savaşını bir kaç gün içinde kazanarak zafer elde edeceklerini belirten Suudi rejimi dışişleri bakanı Adel el-Cubeyr’e gereken cevabı verdiklerini belirten Abdullahiyan, Riyad ele başlarının Yemen’e yönelik delirmişcesine saldırılarının devam ettiğini ve bugün Suudilerin Yemen bataklığına battıklarını belirtti.

Yemen halk direnişinin, Suudilerin çok çetin günler geçirmekte olduğunu, Suudi rejiminin Amerika ve siyonist İsrail rejiminin bir kuklası durumuna geldiğini belirten İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Zamanın, Riyad yönetiminin yararına ilerlemediğini söyledi.

Öte yandan Yemen Halkçı Kongre Parti Genel Sekreteri Yaser el-Avazi, Suudilerin cenaze törenine saldırısında 458 kişinin hayatını kaybettiğini ve 356 kişinin de yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.