Ensarullah, Amerika İle Her Türlü Koordineye Karşı

  • 15 Haziran 2015
  • 952 kez görüntülendi.
Ensarullah, Amerika İle Her Türlü Koordineye Karşı

Yemen Ensarullah halk hareketi, Yemen’in siyasi işleriyle ilgili olarak Amerika ile her türlü koordineyi tekzib etti.

Yemen Ensarullah üst düzey yetkililerinden Abdul Mon’im Resul Et’Talii, Yemen’in siyasi işleriyle ilgili olarak Amerika ile koordine yapıldığı yönündeki her türlü iddiayı reddederken, Amerika’nın şok çıkarlarını korumak için Yemen’de Ensarullah gibi gruplarla dostluk kurmaya çalıştığını ama Ensarullah’ın Amerika ile her türlü koordineye karşı çıktığını söyledi.

Ensarullah yetkilisi, Amerika’nın bölgedeki siyasetlerinde rolü konusunda Suudi Arabistan’ın siyasetlerine güvenmediğini belirterek, zira ABD’nin, Suudi Arabistan’ın Arap ülkelerinde siyasi rolünün uygulanabilir olmadığını bildiğini söyledi.

Diğer taraftan, Yemen Halk Kongresi partisi üst düzey yetkilisi Adil Şocaeddin, el’Alem kanalına verdiği demeçte, Arabistan’ın hâlihazırda, BM’lere Yemen konusunda yapılacak Cenevre oturumunda gerçekleri saptırmak için baskı peşinde olduğunu söyledi.

Ayrı bir habere göre, BM’lerin Yemen işleri özel temsilcisi İsmail Velid Şeyh Ahmed, yayınladığı bildiride, Cenevre’de görüşmelerin bugün başlayacağını ve oturuma Ensarullah, Yemen Halk Kongresi, Ortak Görüş Partisi ve Yemen Güney Partisi’nin katılacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.