Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik Husi: Yemen halk inkılabı, daha iyi bir geleceğin kurulmasında önemli bir adım

  • 21 Eylül 2015
  • 1.194 kez görüntülendi.
Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik Husi: Yemen halk inkılabı, daha iyi bir geleceğin kurulmasında önemli bir adım

Yemen Ensarullah hareketi lideri, halk inkılabının ülkede bağımsızlık ve hakimiyetin yokluğu ile zorba ve saldırgan güçlerin hırsından kaynaklandığını belirtti.

Seyyid Abdulmelik Husi Yemen inkılabı yıl dönümü münasebeti ile yaptığı açıklamada, Yemen halk inkılabının bağımsızlık, özgürlük ve izzetli bir yaşama dayalı daha iyi bir geleceğin kurulmasında önemli bir adım olduğunu, bu hareketin halkın tüm haklı ve yasal taleplerinin gerçekleşmesine kadar devam edeceğini belirtti. El-Husi Yemen halkından tüm kesimlerin inkılaba katıldığına işaretle inkılap hedeflerinin tüm halkın istekleri ve sorunlarından kaynaklandığını söyledi.

Ensarullah lideri ayrıca Suudi Arabistan’ın bölgede savaş ortamını hazırladığına işaretle bu durumdan hemen yararlanan tarafın ise Siyonist İsrail olduğunu söyledi.

Seyyid Husi, Al-ı Suud’un tüm ahlaki ve insani değerleri ayaklar altına aldığını, en son örnekte de Yemen halkının hacca gitmesini engellediğini belirtti.

El-Husi “Al-ı Suud bilsin ki Mekke’de Allah hareminin maliki değil, bu ilahi harem tüm Allah kullarına aittir ve onlar Yemenli hacılara karşı davranışlarından utanmaları gerekir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.