Er-Reşek: Körfez birliği Filistin davasının güçlendirilmesi bakımından önemlidir

  • 06 Ocak 2021
  • 393 kez görüntülendi.
Er-Reşek: Körfez birliği Filistin davasının güçlendirilmesi bakımından önemlidir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşek, kardeş Körfez ülkeleri arasındaki anlaşmazlığın yerini uzlaşıya bırakmasının, karşı karşıya kaldığı sorunları aşmakta İslam ümmetinin ve Arap toplumlarının beklentilerinin gerçekleştirilmesi bakımından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan ve Katar arasından yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamamalarda bulunan Er-Reşek, Körfez barışının, Filistin sorununun çözüme kavuşturulması için yürütülen çalışmaları güçlendireceğini ve Filistin halkının haklı davasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Düzenlediği basın açıklamasında Er-Reşek, Katar’a yönelik başlatılan lojistik ve diplomatik ambargonun yol açtığı Körfez krizini sonlandıracak Suudi Arabistan’ın el-Ula kentindeki 41. KİK zirvesinin Ortadoğu coğrafyasına hayırlar getirmesine vesile olmasını diledi.

Er-Reşek, söz konusu KİK zirvesinin, Körfez uzlaşmasını tesis etme, kardeşler arasındaki sürtüşmeyi sonlandırma, devletlerinin ve halklarının iyiliğini, güvenliğini, istikrarını ve ilerlemesini sağlama konusunda başarıya ulaşmasını umduğunu ifade etti.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır es-Sabah dün (4 Ocak Pazartesi) akşam yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının dün akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017’de “terör gruplarını desteklediği” suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.